Curio – A Collection by Hilton maakt Europees debuut

Hilton Worldwide neemt Reichshof Hamburg en Rumeli Han Istanbul op in groeiend portfolio

03 MAART 2015

Hilton Worldwide heeft een definitief akkoord bereikt over de opname van de eerste Europese hotels onder het merk Curio – A Collection by Hilton. Het Reichshof Hamburg en Rumeli Han Istanbul zijn twee historische hotels van meer dan een eeuw oud. Momenteel ondergaan deze hotels een uitgebreide renovatie en restauratie, waarna het Reichshof Hamburg zijn deuren weer opent in 2015, en het Rumeli Han Istanbul in 2017.

Curio, dat in juni 2014 werd geïntroduceerd, geeft luxe, zelfstandige hotels uit het hogere segment de kans om zich bij Hilton Worldwide aan te sluiten, zonder daarbij hun eigen onderscheidende identiteit en lokale charme op te offeren. In Amerika zijn de eerste Curio-hotels inmiddels een feit, in onder andere Las Vegas, Dallas en Florida. Reichshof Hamburg wordt het eerste Curio-hotel in Europa.

‘Europa vormt een belangrijke groeimogelijkheid voor Curio, vanwege de concentratie van zelfstandige kwaliteitshotels. Reichshof Hamburg en Rumeli Han Istanbul zijn iconische hotels en dankzij hun toetreding tot Curio – A Collection by Hilton kunnen zij hun unieke karakter behouden, maar tegelijkertijd profiteren van Hiltons commerciële kracht en wereldwijde reputatie’, aldus Patrick Fitzgibbon, senior vice-president Europa & Afrika, Hilton Worldwide.

Reichshof Hamburg is eigendom van en wordt geëxploiteerd door RH Operations GmbH & Co. KG, een volle dochteronderneming van het Keulse Event Hotels. Het hotel bevindt zich op een toplocatie in het strategisch gelegen Hamburg, direct tegenover het centraal station.

Het hotel stamt uit 1910 en heeft een prachtige gevel in art-decostijl. Het indrukwekkende restaurant met zijn houten lambriseringen werd in de jaren 1920 geopend en is geïnspireerd door de rijke maritieme geschiedenis van Hamburg. Momenteel ondergaat Reichshof Hamburg een renovatie van 30 miljoen euro, waarbij het hotel aan de buitenkant weer in ere zal worden hersteld en de binnenkant juist van een nieuw, modern interieur zal worden voorzien. De werkzaamheden worden in het tweede kwartaal afgerond, waarna het hotel zal beschikken over 280 kamers en suites, 11 vergaderzalen en een balzaal van 177 m2.

Rumeli Han Istanbul is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Tarı̇hı̇ Rumelı̇ Han Turı̇zm Ve İnşaat San.Tı̇c. A.Ş. Het hotel is gelegen op een indrukwekkende locatie op İstiklal Avenue in het hart van de prestigieuze wijk Beyoğlu. Het negentiende-eeuwse gebouw ligt op korte loopafstand van bezienswaardigheden zoals het Taksimplein en de Galatatoren en heeft een beschermde status vanwege zijn architectonische en historische waarde.

Het hotel met zijn elegant gedecoreerde stenen gevel zal 173 kamers tellen, verdeeld over zeven verdiepingen, en een aantal stijlvolle horecagelegenheden, waaronder een bar en restaurant op het dak met een spectaculair uitzicht over Istanbul. Voor de heropening in 2017 wordt het hotel eerst gerenoveerd.

‘Curio is opgericht in reactie op de vraag van eigenaren van hotels die hun eigen onderscheidende identiteit hebben, maar die willen profiteren van Hiltons distributievoordelen en internationale klantenkring met meer dan 44 miljoen Hilton HHonors-leden wereldwijd[1]. Curio is sinds het nog geen jaar geleden werd opgericht ontzettend enthousiast ontvangen door zowel hoteleigenaren als gasten. Onze eerste hotels in Europa vormen een aanvulling op vijf reeds geopende hotels en ruim 20 in de pijplijn of met een ondertekende intentieverklaring in de rest van de wereld’[2], aldus Dianna Vaughan, global head Curio – A Collection by Hilton.

Hotels die zijn aangesloten bij Curio – A Collection by Hilton bieden gasten en eigenaren allerlei voordelen, zoals de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van de digitale check-in en room selection functionaliteit van Hilton Worldwide, waarmee gasten wereldwijd bij meer dan 4.100 locaties online kunnen inchecken en hun kamer kunnen kiezen.

‘Aansluiting bij Curio – A Collection by Hilton is een voor de hand liggende keuze voor Reichshof Hamburg; zo kunnen we de hernieuwde traditionele charme en de verwijzing naar zijn lange geschiedenis in Hamburg behouden, maar tegelijkertijd profiteren van de sterke distributie- en loyaliteitssystemen van Hilton’, vertelt Anders Braks, CEO van EVENT Hotels.

Reichshof Hamburg is gevestigd op de Kirchenallee 34-36, 20099 Hamburg, Duitsland. Rumeli Han Istanbul bevindt zich op Şehit Muhtar Mh. 34435 Beyoğlu, İstanbul, Turkije. Meer informatie over Curio is te vinden op curiocollection.com. Voor de media zijn afbeeldingen met hoge resolutie en meer informatie beschikbaar op news.curiocollection.com.

EINDE


[1] Cijfers gebaseerd op 31.12.14

[2] Cijfers gebaseerd op 31.12.14


Over Curio – A Collection by Hilton
Curio – A collection by Hilton (curiocollection.com) is een wereldwijde collectie van unieke hotels die vaak onlosmakelijk verbonden zijn met hun bestemmingen. Hoewel elk van de hotels uniek is, komen ze samen in hun individualiteit. Curio-gasten zijn gepassioneerde reizigers die op zoek zijn naar lokale ontdekkingen en authentieke ervaringen, gerust in de wetenschap dat Hilton achter elk verblijf staat.

Curio voegt zich bij een portfolio van toonaangevende merken van Hilton Worldwide, een wereldwijd gerenommeerd hotelbedrijf. Ga voor het laatste nieuws naar news.curiocollection.com of vraag naar ontwikkelingsmogelijkheden op hiltonworldwide.com/development

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hilton Worldwide

Hilton Worldwide (NYSE: HLT) is een wereldwijd gerenommeerd hotelbedrijf. De merken van het bedrijf omvat meer dan 4.660 managed, franchised, owned en leased hotels en timeshare properties met meer dan 765.000 kamers in 102 landen. Al 96 jaar richt Hilton Worldwide zich met zijn wereldwijde merken op het voortzetten van de traditie in het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan zijn gasten. Het portfolio van het bedrijf omvat 13 eersteklas internationale merken waaronder Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio - A Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton and Hilton Grand Vacations. Daarnaast beheert het bedrijf het bekroonde loyaliteitsprogramma Hilton HHonors®. Hilton HHonors leden die direct via Hilton boeken, krijgen altijd extra voordelen zoals een exclusieve korting, gratis Wi-Fi, en digitale faciliteiten die exclusief via de toonaangevende Hilton HHonors app beschikbaar zijn. Zo kunnen HHonors leden via de app digitaal inchecken, hun kamer kiezen en toegang tot hun kamer krijgen met de Digital Key. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op news.hiltonworldwide.com en connect met Hilton Worldwide op Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, LinkedIn en Instagram.

berichten