Hilton Brussels Grand Place opent deuren en begint aan transformatie

Nieuwste Hilton hotel in Brussel verwelkomt eerste gasten

01 DECEMBER 2014
Samenvatting
Hilton Hotels & Resorts heeft haar nieuwste hotel, het Hilton Brussels Grand Place, geopend. Het gebouw met de welbekende gebogen voorgevel tegenover het Centraal Station in het centrum van Brussel heeft haar eerste gasten in november mogen verwelkomen en is daarmee begonnen aan een spannende transformatie van het hotel. De komende maanden zullen aanzienlijke renovaties doorgevoerd worden.

"We zijn verheugd om het merk Hilton Hotels & Resorts naar deze locatie in Brussel te kunnen brengen, een stad die aan populariteit en belang blijft winnen," aldus Rob Palleschi, Global head full service brands, Hilton Worldwide. "Hilton Brussels Grand Place is een mooie aanvulling op ons aanbod in België. Het is een markt die blijft groeien voor ons, niet alleen door de miljoenen toeristen en het Europese Parlement dat er gehuisvest zit, maar ook dankzij de vele aanwezige multinationals en overheidsinstanties.”

Het hotel zal 123 standaard hotelkamers, twee hotelkamers met voorzieningen voor minder valide gasten, 34 deluxe kamers, negen familiekamers, 29 executive kamers, 20 junior suites, zes suites met een slaapkamer en een presidentiële suite aanbieden. Daarnaast zullen er ook vergaderfaciliteiten zijn die tot 200 aanwezigen kunnen ontvangen, een executive lounge, fitnessruimte, restaurant, bar en enkele privé zalen. Het hotel is centraal gelegen in Brussel, vlakbij de Grote Markt en het Square Brussels Meeting Center en gemakkelijk te bereiken met trein, metro of bus, zelfs wanneer men met het vliegtuig of internationaal treinverkeer komt. Ideaal dus voor zowel zakenmensen als toeristen.

“Ik kijk ernaar uit om onze gasten te mogen verwelkomen in Hilton Brussels Grand Place. Daarnaast ben ik ook heel benieuwd naar de voorziene vernieuwingsoperatie die het hotel zal transformeren tot een vooraanstaande en bruisende hotspot, voor zowel onze gasten als voor de hele buurt en samenleving,” besluit Egbert Buursink, de general manager van Hilton Brussels Grand Place.

Hilton Brussels Grand Place is het derde hotel van Hilton Hotels & Resorts in België, naast Hilton Antwerp Old Town en Hilton Brussels City. Een vierde hotel, onder de naam Hampton by Hilton Brussels Louise, wordt verwacht in 2016.

Het Hilton Brussels Grand Place is gelegen op het Europakruispunt, 3 - 1000 Brussel.

Voor meer nieuws over de openingen van Hilton Hotels & Resorts, ga naar http://news.hilton.com/openings.

-###-

Over Hilton Hotels & Resorts
Hilton Hotels & Resorts werd opgericht in 1919 als hét topmerk van Hilton Worldwide. Vandaag de dag bouwt het merk nog steeds verder op haar reputatie als innovator, door in haar 550 hotels verspreid over zes continenten constant producten en diensten te blijven ontwikkelen die aan de steeds hogere eisen van reizigers wereldwijd voldoen. Hilton is de stijlvolle, innovatieve wereldleider in gastvrijheid die de ervaring creëert waarbij elke gast zich belangrijk, gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Vind het laatste nieuws over Hilton op news.hilton.com en plan je reis op www.hilton.com of www.hilton.com/offers, waar je ook de laatste nieuwe hotelspecials vindt. Voor een lijst met de officiële social network sites waarop Hilton actief is, ga naar www.hilton.com/social. Hilton Hotels & Resorts is een van de twaalf grootste merken van Hilton Worldwide.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hilton Worldwide

Hilton Worldwide (NYSE: HLT) is een wereldwijd gerenommeerd hotelbedrijf. De merken van het bedrijf omvat meer dan 4.660 managed, franchised, owned en leased hotels en timeshare properties met meer dan 765.000 kamers in 102 landen. Al 96 jaar richt Hilton Worldwide zich met zijn wereldwijde merken op het voortzetten van de traditie in het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan zijn gasten. Het portfolio van het bedrijf omvat 13 eersteklas internationale merken waaronder Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio - A Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton and Hilton Grand Vacations. Daarnaast beheert het bedrijf het bekroonde loyaliteitsprogramma Hilton HHonors®. Hilton HHonors leden die direct via Hilton boeken, krijgen altijd extra voordelen zoals een exclusieve korting, gratis Wi-Fi, en digitale faciliteiten die exclusief via de toonaangevende Hilton HHonors app beschikbaar zijn. Zo kunnen HHonors leden via de app digitaal inchecken, hun kamer kiezen en toegang tot hun kamer krijgen met de Digital Key. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op news.hiltonworldwide.com en connect met Hilton Worldwide op Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, LinkedIn en Instagram.

berichten